سنگ بکار رفته در سی و سه پل

اصفهان

سی و سه پل یا پل الله وردیخان که در نوع خود شاهکارى بى‏ نظیر از آثار دوره سلطنت شاه‏ عباس اول است، به هزینه و نظارت سردار معروف او الله ‏وردیخان حاکم فارس بنا شده است. این پل در حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و طویل‏ ترین پل زاینده ‏رود است که در سال 1005 هجرى ساخته شده است. برای ساخت پایه های پل و سنگفرش پل از سنگ مرمریت هتن آباد استفاده شده که معدن آن در جنوب شرقی اصفهان واقع شده است.

خصوصیات سنگ بکار رفته در سی و سه پل اصفهان

سنگ مرمریت هتن آباد در رنگ های مشکی، طوسی و قهوه ای می باشد و  از آن در بناهای تاریخی اصفهان با قدمت بیش از 200 سال استفاده شده است . از این نوع سنگ در گذشته برای ساخت محصولات دست تراش نظیر هاونگ سنگی استفاده شده است . اکثر بناهای تاریخی اصفهان نظیر سی و سه پل ، پل خواجو ، میدان امام و سنگفرش بازار های اصفهان نمایانگر کاربرد های فراوان سنگ مرمریت هتن آباد در طی سالیان است و گذر زمان مقاومت و کیفیت این نوع سنگ را در برابر سرما و گرما و یخ زدگی را به اثبات رسانیده است و بیانگر این است که عوامل طبیعی هیچ گونه تاثیر منفی بر سنگ های مرمریت هتن آباد ندارد از این رو در موارد بسیاری ، از سنگ های مرمریت هتن آباد به عنوان شبه گرانیت نام برده شده است.اصطلاح شبه گرانیت به علت جنس محکم و مقاوم این سنگ و همچنین شباهت آن در هنگام برش به سنگ گرانیت می باشد.

با توجه به ویژگی های بی نظیر این سنگ و سابقه ی طولانی و قیمت مناسب آن، یکی از سنگ هایی که عموما برای سنگفرش مکان های پر تردد استفاده می شود سنگ مرمریت هتن آباد می باشد.

ویژگی های سنگ مرمریت هتن آباد:

تراکم بسیار بالا

استحکام فوق العاده

مقاومت سایشی مناسب

مقاومت فشاری بالا

مقاومت در برابر سرما، گرما، رطوبت و یخ زدگی

جذب آب نسبتا پایین

قیمت مناسب و …

سنگ مرمریت هتن آباد قابلیت فرآوری و ساب پذیری با روش های مختلفی را دارد. این سنگ در ابعاد اسلب و تایل تولید شده و به صورت ساب خورده، هوند، سندبلاست، بوش همر، تیشه ای و تامبل فرآوری می گردد. برای فضای داخلی ساختمان از نوع ساب خورده و هوند استفاده می شود. اما از ساب های تیشه ای و سندبلاست یا بوش همر اغلب در فضای خارجی استفاده می گردد و ضخامت های بیشتری برای آن در نظر گرفته می شود.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها